Park H nieuwe naam voor Hasseltse Grenslandhallen

De Grenslandhallen in Hasselt werden de voorbije zes jaar gerenoveerd en gemoderniseerd, een investering van 14 miljoen euro. Vandaag werden de gerenoveerde Expo Hasselt voorgesteld en de nieuwe naam: Park H. Vanaf het voorjaar zal de site ook groener gemaakt worden en komt er een evenementenplein dat met tunnels verbonden wordt met het centrum van Hasselt.

Na zes jaar zijn de renovatie en modernisatie van de oude Grenslandhallen afgerond. "Een nieuwe naam voor de site drong zich op, want de oude dekt de lading niet meer", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van Sportpaleis Group. “Na een investering van 14 miljoen euro is het nu meer een belevingscentrum waar jong en oud terecht kunnen. Dat willen wij met de nieuwe naam Park H naar buiten brengen.”

Expo Hasselt

Volgende week wordt de nieuwe expo- en eventruimte “Expo Hasselt” voor het eerst in gebruik genomen. De oude hallen, Esplanade en Hexagoon, voldeden niet meer aan de noden van organisatoren van evenementen en zijn daarom volledig gemoderniseerd. “De ruimte is nu niet groter. Maar de obstakels, zoals paaltjes, die ervoor zorgden dat de ruimte niet zo praktisch was zijn weg”, zegt Van Esbroeck. Ook de grote glasconstructies die het gebouw kenmerkte zijn er niet meer en dat is veel energiezuiniger.

Nog meer innovatie

De komende jaren wordt de buitenomgeving van Park H nog aangepakt. Er komt meer groen en een evenementenplein. "Zo willen we mensen ook overdag naar de site te krijgen", zegt Van Esbroeck. "Er komen ook tunnels onder de ring, zo kunnen we het plein verbinden met de Japanse Tuin en het Kapermolenpark en zal de site ook deel gaan uitmaken van het centrum van Hasselt”, voegt hij eraan toe. De werken zouden in het voorjaar van 2019 van start gaan.

Meest gelezen