Puigdemont komt naar hogeschool PXL voor openingscollege

Op 17 september start het nieuwe academiejaar aan de Limburgse hogescholen. Dus ook aan de PXL. En daar zijn naast een academische zitting ook een hele reeks openingscolleges, met een heel opvallende spreker: Carles Puigdemont.

Bij de PXL nodigen ze een heel aantal bekende figuren uit voor openingscolleges, dat zijn dan mensen die op één of andere manier een binding hebben met de opleiding. Het gaat bv. om minister Vandeurzen bij sociaal werk, Marc Herremans bij healthcare, Bo Van Spilbeeck bij journalistiek of Kristien Hemmerechts bij Media & Toerisme.

Maar dé blikvanger dit jaar is toch wel Carles Puigdemont, de leider van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging. Die verblijft zoals bekend in ons land, hij is gevlucht uit Spanje. Hij komt woensdag 19 september een gastcollege geven aan het departement rechtspraktijk. En dat bijna een jaar na het onafhankelijkheidsreferendum.

Meest gelezen