Podcast "De stand van de stad": waar staat Gent na 12 jaar burgemeester Termont?

In “De stand van de stad”, onze podcastreeks over de verkiezingen, ontleden we vandaag leven en politiek in Gent. De populaire SP.A-burgemeester Daniël Termont neemt er sowieso afscheid. Het kartel van rood en groen heeft er met een streepje blauw de plak gezwaaid. Geel probeert dat kartel te onttronen. 

Wordt het circulatieplan van Groen-schepen Watteeuw de struikelsteen van het kartel? Of maakt het van SP.A’er Rudy Coddens de opvolger van Daniël Termont? Zal Anneleen Van Bossuyt sterk genoeg zijn om de vaudeville te doen vergeten waarmee ze N-VA-lijsttrekker geworden is? En hoe loopt het pokerspel van de ambitieuze Open VLD’er Mathias De Clercq af: burgemeester of niets? 

Het circulatieplan mag dan de Gentse verkiezingsstrijd op scherp gezet hebben, het is niet het enige onderwerp dat de gemoederen beroert. Is Gent nu een veilige stad, of net niet? En jonge gezinnen hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. Er woedt ook een mini-schoolstrijd: over de hoofddoek en de moedertaal op de speelplaats. Dat en nog meer in “De stand van de Arteveldestad”.  

Meest gelezen