Videospeler inladen...

39 huizen uitgebrand in Boston, wellicht door te hoge druk op gasleiding: tiener komt om het leven

In de VS, in de staat Massachusetts, zijn 39 huizen uitgebrand. Een jongen van 18 kwam om het leven, zeker 12 anderen raakten gewond. De politie zegt dat er mogelijk een te hoge druk op de gasleiding was. Honderden mensen werden geëvacueerd en gas en elektriciteit werden afgesloten om verdere incidenten te vermijden.  

De explosies deden zich voor in Lawrence, Andover en North Andover, ten noorden van Boston. In totaal wonen daar bijna 150.000 mensen. Lawrence lijkt het zwaarst getroffen. 

De politie van de staat Massachusetts zegt op Twitter dat ze opgeroepen is voor 39 bevestigde incidenten van branden en explosies. Later tweette ze dat ze opgeroepen werd voor 70 incidenten, sommige om een gasreuk te onderzoeken. 

Hoe de explosies precies ontstonden, is nog niet duidelijk. Mogelijk stond er een te hoge druk op de gasleiding. Columbia Gas had werkzaamheden aangekondigd op verschillende plaatsen, ook in de getroffen plaatsen zou er aan de leidingen gewerkt zijn. 

De druk werd van de leidingen gehaald om verdere incidenten te voorkomen. Ook de elektriciteit werd afgesloten. Er was veel chaos en verschillende inwoners durven hun huis niet meer in.  

Een jongen van 18 kwam om het leven toen een schoorsteen van een huis na een explosie op zijn auto terechtkwam. Minstens twaalf anderen worden nog behandeld in het ziekenhuis, een ervan zou er erg aan toe zijn.

AP

"Armageddon"

De explosies werden door de brandweercommandant van Andover omschreven als een "armageddon" (een oorlogsslagveld). "Er stegen rookpluimen op in Lawrence achter mij en ik zag rookwolken boven Andover recht voor mij." 

Er wordt nu onderzocht wat de oorzaak is van de explosies, maar het kan nog dagen of weken duren vooraleer duidelijk wordt wat er exact gebeurd is.  Columbia Gas zou volgens de autoriteiten wel "gepast" gereageerd hebben op de situatie. 

Meest gelezen