Treinen rijden weer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek, maar hinder blijft groot

Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek is hersteld, maar zal nog lang hinder ondervinden. Dat meldt Infrabel. Het treinverkeer was tussen 17.00 uur en 17.30 uur onderbroken door jongeren op de sporen. 

Het treinverkeer tussen Brussel-Noord en Schaarbeek is hersteld, maar zal nog lang hinder ondervinden. Het treinverkeer was tussen 17 uur en 17.30 uur onderbroken door jongeren op de sporen. Dat het treinverkeer in volle avondspits een half uur onderbroken is geweest, noemt woordvoerder Frédéric Petit  van Infrabel "een kleine ramp".

Het treinverkeer in heel het land is getroffen door de onderbreking. Want de treinen naar Leuven, Luik, Limburg en Antwerpen rijden via Schaarbeek, en ook de treinen naar West- en Oost-Vlaanderen zijn getroffen. "Alle grote lijnen naar alle provincies zijn getroffen", aldus Petit, die erop wijst dat de treinen vanuit Antwerpen bijvoorbeeld doorrijden naar Charleroi.

De hinder zal lang aanslepen. Verwacht wordt dat de meeste vertragingen pas na 19 uur weggewerkt zullen zijn.

Meest gelezen