Mac Miller en Ariana Grande vijf jaar geleden samen.
Getty Images

Ariana Grande over Mac Miller: "Het spijt me zo dat ik je pijn niet kon wegnemen"

De Amerikaanse zangeres Ariana Grande heeft op Instagram voor het eerst gereageerd op de dood van haar voormalige vriend Mac Miller. De 26-jarige rapper overleed vorige week, vermoedelijk aan een overdosis drugs. "Het spijt me zo dat ik je pijn niet kon wegnemen. Ik wilde het echt", schrijft Grande.

Mac Miller overleed vorige week thuis in Californië. Ariane Grande had enkele jaren een relatie met hem. Ze werkten samen aan nummers en traden vorig jaar nog op tijdens One Love Manchester, een benefietconcert na de terroristische aanslag in Manchester.

Grande omschrijft Miller op Instagram als haar "liefste vriend" en "de vriendelijkste ziel met demonen die hij niet verdiende". Van de rapper was bekend dat hij aan drugs verslaafd was. Een autopsie moet de doodsoorzaak echter nog bevestigen.

(lees verder onder de Instagrampost)

Fans leggen de schuld bij Grande

Het bekende koppel zette eerder dit jaar een punt achter hun relatie. Kort daarna kwam de rapper in aanvaring met de politie, voor een ongeval met vluchtmisdrijf waarbij Miller dronken was. Een aantal fans gaf Grande de schuld. Millers verslaving zou aan de breuk te wijten zijn of het verergeren.

Ik ben geen babysitter en geen moeder.  (...) De schuld leggen bij vrouwen voor mannen die er niet in slagen alles onder controle te houden, is een groot probleem

Grande reageerde en omschreef hun relatie als "giftig". "Ik ben babysitter noch moeder. Geen enkele vrouw zou zich zo moeten voelen. Ik heb al die jaren zorg voor hem gedragen, hem gesteund in zijn nuchterheid en gebeden voor zijn evenwicht. Maar vrouwen verwijten dat zij de schuld treffen voor mannen die er niet in slagen om alles onder controle te houden, is een groot probleem. Laat ons daarmee ophouden", benadrukte Grande. 

Grande, en haar nieuwe partner Pete Davidson, kregen opnieuw bagger over zich heen toen de dood van Miller bekend raakte. Vriend Shane Powers nam het voor Grande op en noemde haar "een ongelofelijke stabiliserende kracht" in het leven van Miller.

2017 Getty Images

Meest gelezen