Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Naalden in Australische aardbeien, 60.000 euro voor gouden tip 

In Australië heeft de staat Queensland een beloning van zo’n 61.500 euro uitgeloofd als iemand een gouden tip kan geven die leidt tot de arrestatie van een aardbeiensaboteur. In het land zijn namelijk bij zes merken naalden en spelden in de aardbeien gevonden, dat meldt de politie. De autoriteiten hebben de Australiërs gewaarschuwd voor het eten van aardbeien en raden aan om het fruit eerst in stukken te snijden alvorens het op te eten. 

"Iemand probeert de industrie te saboteren. Terwijl ze dat doen brengen ze ook het leven van baby’s, kinderen en gezinnen in gevaar”,  dat zei de premier van Queensland Annastacia Palaszczuk tijdens een persconferentie, waar ze de beloning bevestigde. De getroffen merken beweren dat iemand de aardbeien heeft gesaboteerd en er naalden en spelden heeft ingestopt.  

Iemand probeert de industrie te saboteren. Terwijl ze dat doen brengen ze het leven van baby’s, kinderen en gezinnen in gevaar

Annastacia Palaszczuk

Prijs gedaald tot onder productiekost

De warenhuisketen Woolworths Group heeft ondertussen alle aardbeien van de betrokken merken uit de rekken gehaald. De aardbeienprijzen in het hele land zijn sterk gedaald. Australische media meldden dat de prijzen zijn gedaald tot onder de productiekosten. De telers worden gedwongen om tonnen aardbeien te dumpen.

Australië heeft een aardbeienproductie ter waarde van bijna 80 miljoen euro per jaar. En de staat Queensland speelt daar als producent een erg belangrijke rol in. 

Meest gelezen