Videospeler inladen...

Hoogzwanger topmodel Slick Woods bevallen vlak na Rihanna's felgeprezen diverse catwalk

De lingeriecollectie van Rihanna tijdens de doorgaans preutse New York Fashion Week is de hemel in geprezen voor zijn diversiteit. De zangeres en ontwerpster uit Barbados koos er doelbewust voor en bracht variatie, zowel in huidskleur als in maten. Opmerkelijk waren de twee hoogzwangere modellen. Eentje van hen, Slick Woods, blijkt nu met weeën gedefileerd te hebben en na de catwalk het leven te hebben geschonken aan zoontje Saphir.

Rihanna wilde duidelijk iets anders dan de overbekende lingerieshow van Victoria's Secret met dunne, gespierde modellen. Ze trok resoluut de kaart van diversiteit. Veel ethnische groepen werden vertegenwoordigd en verschillende lichaamstypes kwamen aan bod, niet alleen de klassieke modellen in maatje 34-36.

"Ik ontdek en verken graag. Ik wil vrouwen met lichamen die ik nog niet eerder gezien heb, zoals met een vreemde wenkbrauw of vrouwen die op het punt staan moeder te worden", legde Rihanna uit.

Die laatste voorspelling is ook uitgekomen. Rihanna's 22-jarige muze Slick Woods (zie foto hieronder) kreeg weeën op de catwalk, werd opgewacht door een medisch team achter de schermen en naar het ziekenhuis gebracht waar ze na 14 uren beviel van een jongetje. 

(lees verder onder de foto)

2018 Patrick McMullan

We kunnen doen wat we willen, wanneer we dat willen, en jij ook

Op Instagram schreef Woods bij twee foto's vanop de Fashion Week: "Dit is het gezicht van een vrouw die bevalt. De meeste onder ons weten zelfs niet wat we ondergaan. Ik zeg: we kunnen doen wat we willen, wanneer we dat willen, én jij kan dat ook."

Woods -die drie jaar geleden ontdekt werd aan een bushalte in Los Angeles- is bekend in de modellenwereld voor enkele typische uiterlijke kenmerken: haar kortgeschoren haar, de grote spleet tussen haar voortanden en haar tatoeages.  

"Scherp alternatief voor schoonheid"

Rihanna liet tijdens haar show nieuwkomers op de catwalk los samen met "veteranen", zo tekenden onder anderen de zussen Gigi en Bella Hadid present. Het gerenommeerde blad Vogue omschreef het defilé als "een scherp alternatief voor de standaard-ideeën over schoonheid." Cosmopolitan merkte dan weer plus-sizemodel Paloma Elsesser (foto onder) op die er "ongelofelijk uitzag in haar zwarte babydoll". 

Niet enkel de pers had lovende woorden, ook modellen deden hun zegje op sociale media. "Dat andere ontwerpers maar notities nemen", tweette Justine Biticon. Flaviana Matata was het ermee eens op Twitter: "Rihanna is de koningin van de diversiteit." Rihanna heeft naast haar lingeriemerk ook nog een make-upmerk met veertig kleuren fond de teint, aangepast aan zoveel mogelijk huidskleuren.    

2018 Getty Images

Meest gelezen