Jelle Houwen

Taxichauffeur krijgt kogel in nek in Brugge: derde verdachte wordt nog gezocht 

In het centrum van Brugge heeft een taxichauffeur vannacht een kogel in de nek gekregen. Twee verdachten hebben zich gemeld bij de politie, een derde wordt nog gezocht. 

Blijkbaar zou er afgelopen nacht een schermutseling geweest zijn tussen enkele taxichauffeurs aan het station in Brugge. Een van hen reed weg, maar werd achtervolgd door drie personen. In de Vlamingstraat ter hoogte van het Kraanplein werd de taxi klemgereden. De taxi werd langs de zijkant beschoten. Het zijraam barstte door het schot en de chauffeur kreeg een kogel in de nek. Hij kon wel nog verder rijden tot aan de Markt, enkele honderden meters verderop. 

Poging tot moord

De chauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht, waar de kogel operatief verwijderd werd. Hij is niet in levensgevaar. 

Er zijn momenteel drie verdachten, waarvan twee zich hebben aangegeven bij de politie. Ze worden verhoord. Een derde is nog op de vlucht. Het betreft drie broers. Meer details over de identiteit wou het parket niet kwijt om het onderzoek niet te verstoren. Er is een onderzoeksrechter gevorderd. De drie worden verdacht van poging moord. Ze worden wellicht zondag voorgeleid.

Spanningen tussen taxichauffeurs in Brugge

Het is niet de eerste keer dat er een ruzie is tussen taxichauffeurs aan het station. In het verleden zijn er al problemen geweest van bedreigingen en kleine opstootjes, waarbij ook het slachtoffer betrokken was.

Taxichauffeurs met een vaste standplaats klagen al langer de omstandigheden aan in Brugge. Tot voor enkele jaren waren er maar een vijftigtal vergunde taxichauffeurs in Brugge. Volgens een Vlaamse richtlijn mag er een vergunning worden uitgereikt aan 1 taxichauffeur per 1.000 inwoners. Brugge telt net meer dan 117.000 inwoners en alle 117 beschikbare plaatsjes zijn dan ook ingenomen. In een aantal jaar tijd is het aantal taxi’s in Brugge dus verdubbeld. Dat veroorzaakt spanningen. 

Meest gelezen