Videospeler inladen...

Bart De Wever betreurt "bashing" en wil "lijn van Wetstraat doortrekken naar Dorpsstraat"

Tijdens de jaarlijkse familiedag van de N-VA, spreekt partijvoorzitter zijn ambities uit voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. "We zijn de grote volkspartij van Vlaanderen in de Wetstraat, we willen dat doortrekken in de Dorpsstraat. In 2012 zijn we al sterk vooruitgegaan en willen nu die opmars verderzetten."

De familiedag van N-VA in Plopsaland was met 13.000 partijleden en sympathisanten volledig uitverkocht. De Wever, die excuses aanbood voor de velen die geweigerd moesten worden, kondigde aan dat bij de lokale verkiezingen over vier weken 7.000 N-VA-kandidaten opkomen in 322 gemeenten en districten.

De partij van De Wever lag de voorbije weken onder vuur. De Wever sprak over "bashing, gekoppeld aan intellectuele oneerlijkheid en bedrog". In zijn toespraak benadrukte de partijvoorzitter dat "N-VA een open partij is, waar iedereen zichzelf is. Een partij met mededogen en onderlinge solidariteit. 

Zet de grijze massa voor de klas en niet in de onderwijsstructuren. 

"We zetten in om ons land beter te maken voor onze allerdierbaarsten, onze kinderen en kleinkinderen", zei De Wever. "En net daarom liggen wij wakker van de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen".

De lat hoog leggen is volgens hem de enige manier om echt gelijke kansen te geven aan iedereen. "Stop met vernieuwingen die de lat feitelijk naar beneden halen", riep hij op. "Zet de grijze massa voor de klas en niet in de onderwijsstructuren". Hij vroeg ook respect voor de "steengoede onderwijzers en onderwijzeressen, gemotiveerde leraars en leraressen".

De N-VA-voorzitter herhaalde ook het belang van het Nederlands: "Deze taal verbindt ons allemaal. Begrijpend lezen, correct schrijven, gedachten kunnen verwoorden: de overdracht van die kennis is essentieel." Hij pleitte ervoor om de kinderen de kans te geven zich te emanciperen tot sterke burgers.

Bart De Wever zei aan VRT NWS dat er voor de verkiezingen van mei 2019 geen vergoeding meer zal komen voor de Arco-coöperanten. Volgens De Wever is de kans sowieso erg klein dat er ooit nog een compensatie komt. Hij roept CD&V op om daar eerlijk over te zijn. 

"Christelijke beweging heeft geld van Arco-spaarder in rook doen opgaan"

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen