Videospeler inladen...

"Zeer verlieslatende dag voor Bobbejaanland": politie sluit park na beelden van "verdachte man"

De politie heeft niets verdachts gevonden bij een zoekactie in Bobbejaanland. Het pretpark in Lichtaart is vandaag op politiebevel gesloten gebleven omdat op camerabeelden van afgelopen nacht te zien was hoe "een verdachte man met rugzak" in het park rondliep. Een team met explosievenhond kwam ter plaatse om het park uit te kammen, maar heeft niets gevonden. Het pretpark blijft wel voor de rest van de dag gesloten.

Wie vanochtend naar Bobbejaanland ging om er een fijne zonnige zondag te beleven, stond voor een gesloten deur. Het park blijft namelijk gesloten op bevel van de politie. 

"Afgelopen nacht hebben we op onze camerabeelden gezien dat er een verdachte persoon in het park rondliep en dus hebben we de politie gecontacteerd", zegt Peggy Verelst van Bobbejaanland aan VRT NWS. "Daarop is beslist om het park vandaag niet te openen."

VRT NWS vernam dat de persoon ook zaken achterliet in het park, maar dat wil Bobbejaanland zelf niet bevestigen. Een team met een explosievenhond is ter plaatse gekomen om het park uit te kammen, maar zij hebben na uren zoeken niets gevonden. Het park is vrijgegeven door de politie, maar blijft sowieso voor de rest van de dag dicht.

"Dit is absoluut een zeer verlieslatende dag voor het park", zegt Yves Peeters, de directeur van Bobbejaanland. Het mooie weer maakt dat dit een ideale dag is voor een pretparkbezoek. Peeters zegt dat ze zeker gaan proberen te achterhalen wie de persoon was die in het park rondliep. 

In totaal stond er volgens het park zo'n "honderdtal" mensen voor een gesloten poort vanochtend. Zij moesten ontgoocheld weer naar huis keren en dat veroorzaakte een verkeerschaos in de omgeving Lichtaart, waar het park ligt. "We zullen die mensen op een gepaste manier compenseren."

Toon Royackers

Meest gelezen