Dode bij ongeval op E40 in Nevele, vrachtwagenchauffeur aangehouden

De vrachtwagenchauffeur die vanmiddag het dodelijke verkeersongeluk veroorzaakte op de E40 in Nevele is aangehouden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. De chauffeur, een Fin, is achteraan op een file ingereden. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Bij het ongeval is één dode gevallen. De bestuurster van de eerste aangereden wagen heeft de klap niet overleefd. Een meisje van 9 raakte levensgevaarlijk gewond. Nog twee anderen raakten lichtgewond. 

Om 12.50 uur reed een vrachtwagen in op de staart van een file, ter hoogte van Nevele. Daarbij is één persoon omgekomen, drie anderen raakten gewond en werden naar het ziekenhuis gebracht: een kind in kritieke toestand en twee lichtgewonden. 

De snelweg was een tijd lang volledig afgesloten voor het verkeer in de richting van de kust. Daardoor stond er een lange file. Rond 15.45 uur werden alle rijstroken weer vrijgegeven. 

Meest gelezen