Duizenden activisten protesteren in Duitsland tegen plan van energiebedrijf om bos te kappen

In de buurt van het eeuwenoude Hambach-bos in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen protesteren vandaag duizenden mensen tegen een uitbreiding van de mijnactiviteiten van energiebedrijf RWE. Als gevolg van die uitbreiding zouden grote delen van het bos namelijk moeten verdwijnen.

Volgens de politie hebben zich meer dan 2.000 personen verzameld op de velden en paden aan de rand van het bos. Getuigen hebben het over "verschillende duizenden".

De politie heeft het bos afgezet en zoekt verwoed naar de activisten die zich in boomhutten en tunnels schuilhouden. Sommige activisten brachten bomen mee om de al gerooide bomen in het bos te vervangen.

Arrestaties

Het kamp bevindt zich al jaren in het bos en sommige hutten zijn tot 25 meter hoog in de bomen opgetrokken. De politie startte donderdag met de ontruiming van het kamp. Gisteren werden al 34 activisten opgepakt. Bij die actie raakten negen mensen gewond. Een zestigtal personen kreeg het bevel om het gebied te verlaten, zo meldde een woordvoerder van de nabijgelegen stad Aken.

Energiemaatschappij RWE, dat eigenaar is van het gebied, wil in grote delen van het bos bomen kappen om zijn mijnactiviteiten uit te breiden. De militanten kanten zich tegen die plannen en wijzen erop dat in het bos beschermde diersoorten leven en honderdjarige beuken en eiken staan.

Meest gelezen