Videospeler inladen...

Florence maakte zeker 14 doden, gigantische hoeveelheden neerslag zullen nog schade veroorzaken

De tropische storm Florence heeft al zeker veertien doden veroorzaakt in het oosten van de Verenigde Staten. De "gigantische hoeveelheden" regen zullen wellicht de komende dagen nog meer schade aanrichten. In North Carolina werden al meer dan 900 mensen geëvacueerd, 15.000 verblijven momenteel in tijdelijke opvangcentra en zo'n 756.000 gezinnen zitten zonder stroom. 

Waar er gisterenochtend nog werd gesproken over een orkaan, is Florence ondertussen afgezwakt tot een tropische storm. De wind is in kracht afgenomen, maar omdat de storm zo traag over het gebied trekt, is er sprake van "gigantische hoeveelheden" neerslag. En dus blijft het bang afwachten voor nog meer overstromingen in North en South Carolina. 

Op sommige plekken wordt er opnieuw verplicht geëvacueerd. Wie niet vertrekt, zou het wel eens niet kunnen overleven, zo waarschuwen de autoriteiten. 

Ondertussen is duidelijk dat Florence al zeker veertien doden heeft veroorzaakt. Onder hen een moeder en haar baby, die om het leven kwamen toen een boom op hun huis viel. Er vielen ook doden door plotse overstromingen op de weg. 

Bijna een miljoen gezinnen in de staten North en South Carolina zitten zonder stroom. President Donald Trump heeft sommige delen van North Carolina uitgeroepen tot rampgebied. 

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved
Tom Copeland
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen