Video player inladen...

Kris Hoflack: "Het afscheid bij VTM kon iets eleganter"

Kris Hoflack heeft voor het eerst gereageerd op zijn vertrek als directeur Nieuws bij Medialaan. "Het afscheid kon iets eleganter", zegt hij in "De zevende dag" op Eén, "maar er zijn ergere dingen in het leven". En wat hij nu gaat doen? "Geen idee."

Heel wat heisa afgelopen week bij Medialaan. Vorige week donderdag raakte bekend dat zowel VTM Nieuws-hoofdredacteur Nicolas Lataire als directeur Nieuws Kris Hoflack het bedrijf zouden verlaten. Dat zou gebeurd zijn na een mail waarin enkele journalisten hun ongenoegen lieten blijken over de inhoudelijke lijn. Nog geen week later werd "na rijp beraad" Lataire weer aangesteld, Hoflack niet.

"Ik ben zelf vertrokken", benadrukt Hoflack vandaag in "De zevende dag". "Het afscheid kon iets eleganter, maar er zijn ergere dingen in het leven."

Als je niet communiceert, dan weet je dat de berichtgeving in sommige kranten wat eenzijdig zal zijn

Het is de eerste keer dat Hoflack zelf reageert op zijn vertrek. "We hadden afgesproken dat we niet zouden communiceren in de pers. Dan weet je wat er gaat gebeuren en dat de berichtgeving in sommige kranten wat eenzijdig zal zijn. Maar ook daar: er zijn ergere dingen in het leven."

Want neen, niet alles wat verschenen is in de media klopt, zo benadrukt hij. Wat dan wel en wat niet? "Ik weet niet of het veel zin heeft om daar op terug te komen. Keep walking and don't look back."

Eigenlijk ben ik blij dat ik in de toekomst leuke dingen kan doen die ik de afgelopen jaren niet heb kunnen doen

"Ik ben de afgelopen vijftien jaar hoofdredacteur geweest (eerst bij VRT, daarna bij VTM, nvdr.). Eigenlijk ben ik blij dat ik in de toekomst leuke dingen kan doen die ik de afgelopen jaren niet heb kunnen doen. Ook al weet ik dat het misschien maar voor even is." Wat hij in de toekomst professioneel wil doen, weet hij naar eigen zeggen nog niet.