Man in verdenking versteld voor moord op Belgische toeriste in Canada

In Canada is een man in verdenking gesteld voor de moord op een Belgische toeriste eind augustus in British Colombia, in het westen van het land. Dat meldt de Canadese openbare omroep CBC.

De 28-jarige Amélie Sakkalis werd op 22 augustus dood aangetroffen in de buurt van het dorp Boston Bar, op ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van Vancouver.

De Belgische was in Canada op reis en wilde al liftend in Vancouver geraken, aldus de politie. Ze had een dag voor haar dood nog via Facebook gevraagd of iemand haar vanuit Pentincton een lift kon geven. Op 22 augustus had ze een tweede bericht geplaatst, met de vraag of iemand haar logement kon aanbieden aangezien alle hostels in Vancouver volzet waren.

In augustus meldde CBC al dat een persoon werd gearresteerd in verband met het "verdacht overlijden". De man werd na verhoor weer vrijgelaten. Het is niet duidelijk of het om dezelfde man gaat die nu in verdenking werd gesteld.

Meest gelezen