Parket zoekt getuigen van schietincident in Brugge

Het parket zoekt getuigen van het schietincident van zaterdag in Brugge. De ene taxichauffeur zou daar op de andere geschoten hebben. Het slachtoffer kreeg een kogel in de nek. Het parket is vooral geïnteresseerd in een koppel dat in de taxi van het slachtoffer zat, nog voor het incident plaatsgreep.

Intussen zijn twee verdachten voorgeleid en aangehouden. Het gerecht is nog naar een derde op zoek. Het slachtoffer werd geopereerd. De kogel in zijn nek werd verwijderd en de toestand van de man is stabiel.

Burgemeester Renaat Landuyt zegt dat wie zich aan zulke feiten schuldig maakt, zijn vergunning kwijtspeelt. Daar hoeft hij niet eens het reglement voor aan te passen. Voor de rest roept hij op tot sereniteit.

Hij geeft toe dat de concurrentie onder taxichauffeurs hard kan zijn en sommige taxichauffeurs vinden dat door de krapte op de arbeidsmarkt de lat de laatste tijd wat lager is komen te liggen en niet iedereen even goed is opgeleid, of even goed Nederlands spreekt. Maar Landuyt vindt het verkeerd om een hele beroepsgroep over dezelfde kam te scheren. Trouwens, zegt hij, het kunnen schieten met een geweer, heeft niets met talenkennis te maken.

Meest gelezen