Wat brengt het najaar van Ketnet? De vier nieuwe programma's

Zender Ketnet pakt dit najaar uit met vier nieuwe programma's: "@elindo", "Buck", "#LikeMe" en "Campus 12". Ook de eerste bioscoopfilm van de reeks "Nachtwacht" komt uit in de zalen, getiteld "De poort der zielen", en "Het Gala van de Gouden K's" vindt plaats in het Sportpaleis van Antwerpen.  

1. "@elindo"

Vanaf 17 september sprokkelt Elindo Avastia in "@elindo" het leukste van het internet bij elkaar; hij luistert naar straffe getuigenissen en zoekt samen met de jongeren en een panel van tieners met ervaring naar antwoorden op hun vragen. Tinne Oltmans ("Ghost rockers"), Laura Govaerts (MNM-dj), Jesper Feyaerts (broer van Fabian) en Tik Tokkers Maud Van der Vorst en Steffi Mercie doen zotte testjes, grappige challenges en pranks.

2. "Buck"

Later dit najaar -vanaf 10 december- komt de televisiereeks "Buck" op het scherm, een reeks van de bedenkers van W817. In dit coming of age-verhaal volgen we de onopvallende en onzekere Elias die worstelt met zijn leven als puber. Hij vindt afleiding in zijn computerspel waarin zijn digitale held commandant Buck hem nooit in de steek laat.

Als hij speelt hoeft hij zich niks aan te trekken van zijn oudere zussen, de pestkop Dylan, zijn alleenstaande moeder en nieuwe school. Op zijn kamer stoort niemand hem. Tot op een dag Buck in levende lijve aan zijn bed staat.

3. "#LikeMe"

Begin volgend jaar verschijnt de nieuwe muzikale reeks "#LikeMe". Deze reeks vertelt het verhaal van Caro en haar familie die in een dorpje in de Ardennen wonen. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt, beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen, maar moet ook naar een nieuwe school. De overgang van een kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent, naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie is moeilijk.

"#LikeMe" verwerkt tijdloze Nederlandstalige nummers in het scenario. Hugo (deze keer zonder Nicole) Sigal vertolt de rol van schooldirecteur, Janine Bisschops is de oma van Caro, en Sven De Ridder en Gunther Levi vormen een homokoppel.

4. "Campus"

Campus 12 vertelt het verhaal van stoere bokser Noah De Smidt die op zoek gaat naar zijn tweelingzus Bo die van de ene op de andere dag van de aardbodem verdwenen lijkt. Het wordt nog gekker wanneer blijkt dat Noah de enige is die zich zijn zus nog kan herinneren. Er is echter nog één iemand met herinneringen aan Bo: Sam. Sam is lid van dezelfde boksclub als Noah. Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, kunnen ze niet anders dan samen op zoek gaan. 

Wanneer blijkt dat de sleutel tot het mysterie rond Bo zich in het theater van de elitaire familie Vincke bevindt, wil Noah kost wat kost lid worden van het koor van de Vinckes, De twaalf.

"Nachtwacht" en de Gouden K's

Niet alleen is het vierde seizoen van "Nachtwacht" gestart op Ketnet, maar vanaf 12 december zal ook een eerste bioscoopfilm "De poort der zielen" in de cinema verschijnen.

Waar gaat het over? De bewoners van Schemermeer maken zich op voor een dorpsfeest. De leden van de Nachtwacht hebben een extra reden tot feesten, want hun mentor Vega mag eindelijk uit zijn boek komen. Maar de vreugde is van korte duur, want de drie helden krijgen slecht nieuws te horen. Iemand zal de Nachtwacht moeten verlaten en Nemmeza smeed snode plannen om alleenheerser te worden over alle werelden.

Voor de zesde editie van "Het Gala van de Gouden K’s" pakt Ketnet groots uit op zaterdag 26 januari in het Sportpaleis. Tijdens de uitreiking komen de Ketnetters te weten wie of wat het afgelopen jaar het populairst was in de media, de showbusiness en de sport. DJ Regi treedt alvast op.

Meest gelezen