14 kus- en knuffelzones in Dilbeek

In Dilbeek is zopas een kus- en knuffelzone geopend aan basisschool De Vlinder. In totaal komen er 14 zones op initiatief van SOS Kinderdorpen.

SOS Kinderdorpen is niet alleen in kansarme landen actief, maar ook in België. In Dilbeek hebben ze daarom de eerste kus- en knuffelzone geopend waar ouders en kinderen op een veilige manier afscheid van elkaar kunnen nemen, vertelt Michael Deleener van de organisatie.

"SOS Kinderdorpen is actief overal ter wereld, maar we zijn er ook voor de kinderen in ons land. De kus- en knuffelzone moet ouders stimuleren om hun kinderen nog eens goed vast te pakken voor ze een hele dag naar school moeten. Dat is nodig, want school kan af en toe erg spannend zijn voor kinderen. Nieuwe vriendjes maken, toetsen afleggen,... Een knuffel kan hen de moed geven om al die uitdagingen aan te gaan."

Nog meer kussen en knuffels

De volgende maanden komen er nog 13 extra kus- en knuffelzones op de Dilbeekse scholen. Het gemeentebestuur heeft daarvoor 5000 euro voorzien.

Meest gelezen