Mozkito

Al drie maanden overlast in Molenberg door uitgebroken hangbuikzwijn

In de Molenberg in Affligem weten ze niet meer wat ze moeten doen om een... varken te kunnen vangen. Sinds drie maanden graaft een uitgebroken hangbuikzwijntje er putten in de tuinen, vreet het de gazons kaal en steekt het zomaar de straat over. Het blijkt om een slim varkentje te gaan, want het dier laat zich niet zomaar vangen.

Ghislaine uit de Molenberg wil zo snel mogelijk van het varkentje af. Intussen maakt ze zich wel zorgen en voelt ze een zekere verantwoordelijkheid, zeker sinds een automobilist al eens bij haar aanbelde met de vraag om ‘haar dier’ in de tuin te houden en niet over straat te laten lopen. “Het is een grappige situatie,” vertelt Ghislaine, “tot je er zelf mee zit".

Kooi

Het hangbuikzwijntje vangen blijkt echter niet zo makkelijk te zijn. De politie deed al een paar pogingen en ook de veearts kwam al twee keer langs. Hij installeerde netten in de tuinen van de buren, maar het varken loopt altijd naast de netten. Ook de val die is gebouwd, een kooi die dichtvalt van zodra een dier erin stapt, levert geen resultaat op. Het varken vond een slimme manier om het eten uit de kooi te halen, zonder er zelf in te moeten stappen.

De dienst Dierenwelzijn van Affligem is op de hoogte van de situatie en zal binnenkort een nieuwe val plaatsen. Intussen is wel al opvang gevonden voor het zwijntje, al vertoeft het nu dus nog het liefst in de tuin van Ghislaine in de Molenberg.

Meest gelezen