Videospeler inladen...

Audi gaat met de elektrische E-Tron frontaal in de aanval tegen concurrent Tesla

Audi stelt vandaag in San Francisco haar nieuwe paradepaardje voor,  de volledig elektrisch aangedreven Audi E-Tron. De plek is niet toevallig gekozen. San Francisco is dan ook de thuisbasis van grote concurrent Tesla. De productie van de wagen gebeurt in de fabriek van Vorst. De nieuwe Audi zal 82.400 euro (inclusief btw) kosten.

Audi wil na de dieselschandalen in Duitsland uitpakken met een elektrische wagen. Zij pakken het dus groots aan met hun nieuwe “Tesla killer”, de Audi E-tron. Het management en de werknemers zijn er van overtuigd dat ze een sterke elektrische wagen op de markt brengen die de grote concurrent Tesla pijn moet doen. 

Audi heeft daarom de afgelopen jaren 600 miljoen euro geïnvesteerd om van Audi Brussel een hypermoderne fabriek te maken. Ook het personeel werd volledig omgeschoold, want een elektrische auto is niet hetzelfde als een auto met een verbrandingsmotor. In 2007 wou Volkswagen de fabriek in Vorst sluiten, maar uiteindelijk nam Audi de fabriek over om er de kleine A-1 te bouwen. De komst van de Audi E-Tron is dan ook een succesverhaal voor de site. 

Meest gelezen