Videospeler inladen...

Belgian Red Flames nemen het op tegen "Thuis"-acteurs voor De Warmste Week

De Belgian Red Flames, de nationale vrouwenvoetbalploeg, neemt het in december op tegen een ploeg van "Thuis"-acteurs ten voordele van De Warmste Week. Dat is vanavond bekendgemaakt in "Van Gils & gasten". De opbrengst van de wedstrijd gaat naar ALS Liga en Plan International België.

Zondag 23 december staat wellicht groot in de agenda van de "Thuis"-acteurs. Dan nemen zij het in de Sportoase in Leuven op tegen de Belgian Red Flames voor een wedstrijd zaalvoetbal. 

"Nu de Red Flames een begrip aan het worden zijn, is het een hele eer om tegen hen te mogen voetballen", zegt Jeroen Lenaerts, die in "Thuis" de rol van Tim voor zijn rekening neemt. "We verwachten een spektakelrijke match met veel doelpunten en hopen ook zelf te kunnen scoren."

Nu de Red Flames een begrip aan het worden zijn, is het een hele eer om tegen hen te mogen voetballen

Acteur Jeroen Lenaerts

Fans van beide ploegen kunnen vanaf midden november tickets kopen voor de wedstrijd. Uit de meer dan duizend vzw's kozen zowel de "Thuis"-acteurs als de Red Flames een goed doel om de opbrengst aan te schenken. 

(Lees voort onder de foto.)

Bij "Thuis" kozen ze voor ALS Liga. "En dat is niet zomaar", zegt producer Hans Roggen. "In België lijden continu 1.000 mensen aan deze dodelijke spierziekte. Na veel research en gesprekken hebben de schrijvers een tijdje geleden ALS ook in een verhaallijn van de soap verwerkt.  Elke dag zien meer dan 1 miljoen kijkers hoe het personage Steven (acteur Ben Van Ostade, nvdr.) stap voor stap ergere symptomen van de ziekte krijgt. Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed om patiënten én hun omgeving te begeleiden of onderzoek te financieren."

Elke eurocent helpt om de ziekte een halt toe te roepen en wordt door de Liga goed besteed

"Thuis" over ALS Liga

De Belgian Red Flames zullen dan weer geld inzamelen voor Plan International. "Sinds 2016 gebruiken wij de kracht van voetbal om te vechten voor meisjesrechten", zegt bondscoach Ives Serneels. "De keuze was dus snel gemaakt. Uitsluiting op basis van achtergrond, kleur, geaardheid of geslacht is ontoelaatbaar. Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfsprekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden."

Door de stem van de vrouw feller te laten klinken en hun recht op deelnemen aan sport als vanzelfsprekend te beschouwen, zullen ze ook in de sport hopelijk ooit op gelijke voet met de mannen behandeld worden

Belgian Red Flames over Plan International

Welke "Thuis"-acteurs precies op het veld zullen staan, wordt later bekendgemaakt. 

VIDEO: Bekijk hier de aankondiging in "Van Gils & gasten"

Videospeler inladen...

Meest gelezen