Videospeler inladen...

HOWEST start met opleiding ICT-en Blockchain consultant: "Technologie met veel toekomst"

Vandaag start het nieuwe academiejaar voor de meeste hoge scholen. Aan de HOWEST in Brugge starten ze met een compleet nieuwe opleiding: ICT-en Blockchain consultant. "Binnen drie jaar heeft blockchain een grote impact op het bedrijfsleven, vandaar dat wij er nu al mee starten", zegt Thijs Martens, lector toegepaste informatica HOWEST.

Blockchain technologie is transparanter en veiliger dan het gebruik van een centrale databank, waarbij die laatste in handen is van één partij. Het blockchainsysteem werkt namelijk met een ketting van blokjes die een transactie of data bevatten. "De informatie wordt niet meer verzameld in een centrale databank, wat de technologie dus veiliger maakt", zegt Kurt Callewaert, onderzoekscoördinator HOWEST. De Bitcoin is het bekendste product dat werkt via dit systeem, “maar het systeem biedt nog veel meer toepassingen”, zegt onderzoeker Benjamin Verhaegen.  

Videospeler inladen...

Bedrijven zien veel nut in het systeem, maar ook ICT student Nico Krekelberg en docent Thijs Martens zien een grote toekomst voor de blockchain technologie : 

Videospeler inladen...

Meest gelezen