Eerste islamitische middelbare school op komst in Genk

Genk krijgt wellicht de eerste islamitische middelbare school van Vlaanderen. Syntra heeft namelijk zijn vroegere schoolgebouw in Winterslag verkocht aan de Communauté Musulmane de Belgique, een organisatie die gelinkt is aan Milli Görüs.

Syntra is verhuisd naar een nieuwe campus op het Thor Park in Waterschei en dus stond het oude schoolgebouw in Winterslag te koop. Er kwamen verschillende geïnteresseerden langs, maar uiteindelijk was de Communauté Musulmane de Belgique de enige die een echt bod deed. Daarover is dan een compromis ondertekend en een voorschot betaald.

Burgemeester van Genk Wim Dries (CD&V) is niet gelukkig met de mogelijke komst van de moslimschool maar geeft tegelijk toe dat hij de onderwijsvrijheid moet respecteren. "Er is al een goed uitgebouwd netwerk van scholen in Genk. Tegelijk hebben we al jaren een aanpak om segregatie tegen te gaan. Als deze school er komt en erkend wordt, dan sta ik erop dat ze voldoet aan de Vlaamse kwaliteitseisen, dat ze zich volledig inschakelt in het Genkse onderwijsnetwerk en zich inschrijft in de stedelijke onderwijsprogramma zoals Nederlands vanaf nul jaar, respectvol samenleven en opvoedingsondersteuning."

Meest gelezen