Kantoorbus tussen Hasselt-Lummen-Antwerpen

Sinds vandaag rijdt er tussen Hasselt en Antwerpen een kantoorbus. Het busbedrijf Staf Cars uit Lommel nam het initiatief. Ideaal voor wie geen reistijd wil verliezen en meteen voor zijn werk aan de slag wil.

Staf Cars is met deze kantoorbus niet aan zijn proefstuk toe. In opdracht van het bedrijf EY rijdt er al een kantoorbus tussen Brussel en Luik.  Staf Cars wil nu samen met negen andere busbedrijven in het land een versnelling hoger schakelen. Sinds vandaag - bij de start van de Week van de Mobiliteit - pakken ze samen uit met heel wat nieuwe trajecten waarop kantoorbussen zullen rijden. In Limburg gaat het om de verbinding Hasselt-Lummen-Antwerpen, die Staf Cars uitbaat. Een ander busbedrijf rijdt van Hasselt naar Brussel met een kantoorbus.

Reistijd is werktijd

In een kantoorbus kan je meteen beginnen met je werk. Er is wifi, je hebt een klein bureautje ter beschikking om je laptop op te leggen en een kop koffie maakt het bureaugevoel helemaal compleet. Dat er in kantoorbus veel minder reizigers  kunnen, zorgt dan weer voor een minder rumoerige omgeving. In een tijd dat we soms uren staan aan te schuiven in een file, kan zo'n kantoorbus heel wat tijdswinst opleveren.  Ook al omdat zo'n bus gebruik mag maken van de busbanen die voor de Lijn werden aangelegd.

Paul Cremers, de CEO van Staf Cars is  dan ook overtuigd van het succes. "Vandaag zat de bus tussen Hasselt en Antwerpen al half vol, dat is een mooi begin. Bovendien hopen we binnen afzienbare tijd ook de individuele reizigers te kunnen bereiken. Nu kan dat nog niet omdat alleen De Lijn individuele tickets mag verkopen. Wij kunnen voorlopig alleen bedrijven warm maken voor de kantoorbus."

American Dream

Staf Cars schrijft intussen ook geschiedenis in de VS. In mei lanceerde het Lommelse bedrijf samen met Flixbus een interstate busverbinding tussen Las Vegas, Los Angeles en San Diego. Binnen de twee maanden was deze busverbinding al winstgevend.

Het bedrijf zet intussen al 10 bussen en 25 chauffeurs in op het traject en heeft plannen om dat binnenkort te verdubbelen. Ook in de Sunny States zoals Florida en Kansas heeft Staf Cars plannen voor busverbindingen.  Paul Cremers heeft een eenvoudige verklaring voor dat succes : "De VS heeft een lange traditie van dit soort lange busverbindingen, maar bij een grote aanbieder als Greyhound ligt er heel wat stof op de werking. Wij als Europeanen zijn veel flexibeler; bieden betere kwaliteit en service aan en verzorgen onze marketing beter". 

Meest gelezen