Wat willen kinderen veranderen in Sint-Niklaas? De stad vroeg het en dit zijn de antwoorden

Als kinderen en jongeren baas zouden zijn in Sint-Niklaas, wat zouden ze dan veranderen ? De stad heeft het hen gevraagd en nu zijn de resultaten bekend gemaakt.

3000 kinderen en jongeren uit Sint-Niklaas hebben de voorbije maanden meegewerkt aan het project. Ze hebben hun mening gegeven over wat er moet veranderen in Sint-Niklaas. En er zitten opvallende voorstellen tussen.

Zo willen ze graag een nieuw zwembad, betere voetbalvelden en ook trampolineparken in de stad. De jongeren willen ook minder auto's in het centrum, want nu is er 's morgens dikwijls file, en dat is gevaarlijk voor kinderen die naar school fietsen. Er moet ook meer groen komen in Sint-Niklaas, en gezonder eten in de supermarkten, zeggen de kinderen. 

Al die voorstellen gaan de kinderen en jongeren nu ook voorleggen aan de politici van Sint-Niklaas. 

Meest gelezen