Videospeler inladen...

Meer dan 100 doden door overstromingen in Nigeria

In Nigeria zijn meer dan 100 mensen om het leven gekomen door overstromingen, dat meldt het Nationale Agentschap voor Noodsituaties NEMA. De afgelopen twee weken zijn door de aanhoudende regen de rivier Niger en zijn zijrivier Benue overstroomd. Duizenden mensen in centraal en zuid Nigeria zijn moeten vluchten, ook enorm veel landbouwgewassen zijn verloren gegaan. 

“Duizenden mensen zijn ontheemd en enorme delen landbouwgrond zijn verwoest door de overstromingen”, zegt Is'haq Khalid BBC-correspondent vanuit de hoofdstad Abuja. De staat Niger, de grootste staat en centraal gelegen in Nigeria, is het ergst getroffen. De overstromingen hebben daar al meer dan 40 levens geëist. Ook elf andere staten, vooral in het zuiden van het land, zijn getroffen. 

Duizenden mensen zijn ontheemd en enorme delen landbouwgrond zijn verwoest door de overstromingen

Is'haq Khalid

De Nigeriaanse autoriteiten overwegen om de noodtoestand af te kondigen. Ze vragen de inwoners uit de getroffen gebieden om naar veiligere oorden te trekken. Ze waarschuwen ook dat de zware regenval de komende weken aanblijft en er nog meer overstromingen verwacht worden.

Nigeria wordt bijna elk jaar geconfronteerd met zware overstromingen. Volgens analisten veroorzaken een gebrekkige stadsplanning, geblokkeerde waterwegen en slechte drainagesystemen de terugkerende overstromingen.

AFP or licensors

Meest gelezen