Videospeler inladen...

Zo krijgt u vandaag alle resultaten op het beginscherm van uw smartphone en kunt u overal de liveshow volgen

Waar u ook bent: vandaag hoeft u niets te missen van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. We sturen een melding naar uw smartphone zodra de belangrijkste resultaten bekend zijn, u kunt opnieuw zelf verschillende coalities samenstellen en op elk moment kan u inpikken in de verkiezingsuitzending met Martine Tanghe en Ivan De Vadder, die u onderaan in beeld in onze app ziet verschijnen. Daarvoor moet u wel de meest recente versie van de app van VRT NWS downloaden.

1. Meldingen van alle belangrijke resultaten zodra ze bekend zijn

Als u de app van VRT NWS downloadt of updatet kan u daarbij aangeven of u meldingen wil krijgen. In dat geval verschijnt op het beginscherm van uw smartphone een melding zodra belangrijk nieuws op onze redactie binnenloopt en gecheckt werd. Dat geldt ook voor de eerste en de opvallendste verkiezingsuitslagen. U kunt ook op de knop 'KIES19' onderaan in het beginscherm klikken. Daarna komt u op onze overzichtspagina van alle belangrijke berichten over de verkiezingen. Daar vindt u de optie om ook 'VerkiezingsNWS' aan te vinken. Dan krijgt u ook meldingen van belangrijke ontwikkelingen in het licht van de verkiezingen, die u anders niet krijgt. Heeft u de app van VRT NWS al? Dan is het belangrijk dat u de meest recente update doorvoert , dat kan u hier voor iOS (versie 3.7.1) en Android (versie 2.42). Heeft u de app van VRT NWS nog niet? Dan kan u hem hier downloaden voor iOS en Android.

2. Volg live alle resultaten op het beginscherm van uw smartphone

Helemaal nieuw deze keer zijn de 'live resultaten' die u op het beginscherm van uw smartphone kunt krijgen. Als u op een iPhone op onze KIES19-pagina de optie 'Live Resultaten' aanvinkt, krijgt u om de 10 minuten een melding met de laatste stand van zaken. Op een smartphone met Android staan die meldingen standaard aan. Op een iPhone kunt u nu ook een widget met de resultaten installeren. Dat doet u door lang op het icoon van de app van VRT NWS te drukken, en vervolgens op 'voeg widget toe' te duwen. Dan komt er een blokje tussen uw meldingen te staan waar non-stop de meest recente resultaten in komen. Ook hiervoor dient u de laatste versie van de app van VRT NWS te installeren.

3. Stel zelf uw coalitie samen

Zodra de resultaten binnen zijn, kunt u zelf ook een coalitie samenstellen. U klikt daarvoor op het woord "coalitie". Daar kunt u het aantal zetels van verschillende partijen laten optellen, om te zien of ze samen een meerderheid vormen. Is uw favoriete coalitie wiskundig mogelijk? Is er nog een andere partij nodig? In een paar kliks komt u het te weten.

4. Mis niets van de liveshow met Martine Tanghe en Ivan De Vadder op alle digitale platformen

Traditiegetrouw presenteren nieuwsanker Martine Tanghe en politiek journalist Ivan De Vadder de hele middag en avond de verkiezingsuitzending op Eén. Tim Verheyden vertelt wat er op sociale media gebeurt en we staan ook in het Vlaams Parlement, waar Bart Verhulst politici interviewt. Phara De Aguirre analyseert met politicoloog Carl Devos en met oud-journalisten Walter Zinzen en Rik Van Cauwelaert. Overal in het land zitten onze journalisten in het spoor van de politici om ervoor te zorgen dat we u hun eerste reacties en emoties kunnen brengen.    

Op de website vrtnws.be vindt u de livestream van die show op een opvallende plaats. In de app zal onderaan het beginscherm een blauwe balk verschijnen waarmee u naar de show kunt kijken. Ook het tv-programma voorafgaande aan de show, met Hanne Decoutere vanuit de studio van "Het Journaal", vindt u op al die plaatsen terug. Zo hoeft u vandaag helemaal niet thuis te blijven om niets te missen van wat we op televisie brengen.    

5. Volg overal alle resultaten

Bovenaan onze app en website verschijnt een erg gebruiksvriendelijk blok waarmee u alle resultaten van alle gemeenten kunt raadplegen, waar u zich ook bevindt. Door middel van handige iconen bovenaan kunt u wisselen tussen de uitslagen van de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen, en achter de drie puntjes vindt u ook de resultaten van het Brusselse, Franstalige en Duitstalige parlement. Onze politieke ploeg zal een selectie maken van de op dat moment meest relevante en meest recente uitslagen om in de kijker te zetten, die u vindt onder de titel 'Uitgelicht', maar met de zoekbalk kan u alle andere resultaten per kieskanton opzoeken. 

Meest gelezen