Piet den Boer dan toch geen kandidaat op stadslijst in Mechelen door "vergetelheid"

Piet den Boer zal dan toch niet op de lijst van de Mechelse stadslijst VLD-Groen-M+ van huidig burgemeester Bart Somers staan. Door een "administratieve vergetelheid" is de voormalig topvoetballer en KVM-icoon niet geregistreerd geraakt als kiezer, wat een voorwaarde is om kandidaat te zijn aangezien hij de Nederlandse nationaliteit heeft.

Piet den Boer zou als onafhankelijk kandidaat op de stadslijst de zevende plaats krijgen. De lijsten moesten afgelopen zaterdag worden ingediend, maar volgens Somers kan er nog tot donderdag een vervanger worden aangeduid.

"Piet blijft, ondanks deze tegenslag, een actief boegbeeld van onze beweging", zegt Somers in een reactie. "Hij zal voor onze stad nog veel betekenen de komende jaren, als het van onze stadslijst afhangt."

Meest gelezen