Videospeler inladen...

Verdachte die agent neerstak bij Maximiliaanpark is Belg met Egyptische roots

De man die vanmorgen een politieagent neerstak bij het Maximiliaanpark en daarna zelf door de politie neergeschoten werd, is een Belg met Egyptische roots. Dat meldt het parket. "Hij heeft een referentieadres bij het OCMW, maar is waarschijnlijk dakloos", zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket.

Aan het Maximiliaanpark werd een agent van de lokale politie vanmorgen neergestoken met een mes. Daarop opende de politie het vuur op de verdachte. Er zijn drie schoten gelost, de verdachte werd geraakt in de borst en in een been. De verdachte ligt in het ziekenhuis, hij verkeert in levensgevaar. De agent zelf raakte lichtgewond.

"De politie houdt regelmatig acties aan de Antwerpsesteenweg", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Bij zo'n actie is vanmorgen een collega gewond geraakt. Agenten troffen een slapende man aan bij de WTC-toren en vroegen hem te vertrekken. Hij trok een mes en weigerde het te laten vallen, hoewel de agenten dat herhaaldelijk vroegen en gebruik maakten van hun pepperspray. Hij heeft uitgehaald naar een politieman, die geraakt werd aan het hoofd. Daarop heeft een collega drie keer geschoten. De verdachte werd twee keer geraakt en ligt zwaargewond in het ziekenhuis."

Verdachte is een Belg met Egyptische roots, waarschijnlijk is hij dakloos

Het parket heeft twee onderzoeken geopend, één naar het gebruik van het vuurwapen door de politie en één naar de messteek aan de politie. "De eerste zorg gaat nu uit naar de politieman en naar het uitzoeken wat de precieze context is van de aanval. Het labo is ter plaatse voor de vaststellingen", zegt Ine Van Wymersch van het Brusselse parket.

Intussen is er ook meer geweten over de identiteit van de verdachte. Het gaat om een Belg met Egyptische roots. De man werd geboren in 1975. "Hij heeft een referentieadres bij het OCMW, maar is naar alle waarschijnlijkheid dakloos", zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket. Waarom hij de agent aanviel, is nog niet geweten, vertelde Van Wymersch vanmorgen. "Zijn motief is nog niet bekend, maar er is geen reden om te denken aan een terreuraanslag." De toestand van de man zou intussen gestabiliseerd zijn, maar hij kon nog niet verhoord worden.

Bekijk hier de fragmenten uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen