Renovatie station Hasselt gaat van start

Deze week start de renovatie van het station van Hasselt. Eerst wordt de achterkant van het station aangepakt, en later zijn de perrons aan de beurt.

Eerst is de achterkant aan de beurt, zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols. "We gaan eerst de toegang aan de achterkant aanpakken, de onderdoorgang daar. Het wordt een volwaardige toegang, ook voor mensen met een beperkte mobiliteit."  Die werken zullen vier maanden duren. 

Renovatie van de perrons

In een tweede fase worden dan de perrons en de toegang naar die perrons vernieuwd.  "Het gaat om een verhoging van de perrons, het installeren van liften, een vernieuwde toegang tot de perrons en een beter onthaal op de perrons" besluit Bart Crols.  

De werken zullen ruim 19 miljoen euro kosten en tot 2023 duren. 

Meest gelezen