Videospeler inladen...

Tientallen vermisten na doortocht tyfoon Mangkhut

Op de Filippijnen zijn nog tientallen mensen vermist na de doortocht van tyfoon Mangkhut. De dodentol staat voorlopig op 65, ook in China vielen 4 doden. De schade is enorm.

In het noorden van de Filippijnen wordt met man en macht gezocht naar overlevenden van de tyfoon Mangkhut. Minstens 40 mensen in een afgelegen dorp in raakten bedolven onder een aardverschuiving. Die vernielde de gebouwen waarin ze toevlucht hadden gezocht. 

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden in de provincie Benguet in het noorden van de Filippijnen
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

De vermisten zijn arbeiders in een goudmijn en hun familie. Gisteren werden er al 7 lijken geborgen.  Omdat de bodem op de steile berghelling erg onstabiel is, kunnen reddingwerkers alleen pikhouwelen en schoppen gebruiken. 

Overstromingen en ontwortelde bomen

In Hongkong en het zuiden van China veroorzaakte Mangkhut grote overstromingen. Er is ook schade aan gebouwen en in de havens. Talloze bomen werden ontworteld, dat getuigt ook Vlaming David Lambert in Shenzen: "In onze straat alleen al zijn een tiental oude bomen ontworteld. Sommige zijn gewoon in twee geknakt. Ze vernielden geparkeerde auto's, verkeerslichten en verkeersborden. "

Dit filmpje maakte David Lambert vanochtend in zijn straat:

Videospeler inladen...

In de getroffen gebieden wordt intussen volop puin geruimd. Tienduizenden mensen zitten nog zonder stroom. Volgens weerkundige diensten was Manghkut de zwaarste tyfoon sinds 1979.  Afgezwakt tot tropische strom raast hij intussen verder over China.

Inwoners in Hongkong meten de schade op.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen