Touring lanceert bakfiets in Gent

De pechverhelpingsdienst Touring heeft in Gent en Brussel een proefproject opgestart met bakfietsen. Als u in het centrum van Gent autopech hebt, is het voor de pechverhelpingsdienst sneller om met de fiets ter plaatse te gaan en de pechvogels te helpen.

Volgens Touring is het in sommige delen van Gent moeilijk om snel een straat te bereiken waar iemand met pech staat. Mensen die pech hebben met de auto en die de pechverhelpingsdienst nodig hebben, zullen in de toekomst geholpen worden door een medewerker met een bakfiets. De meeste pechvogels hebben problemen met de batterij, de starter of er zijn elektronische problemen. De wegenwachter krijgt voldoende materiaal mee om de meeste problemen op te lossen. In principe kunnen 8 op de 10 problemen verholpen worden met wat er in de bakfiets zit. Het gaat om een proefproject. 

Meest gelezen