Waarom lachte Barack Obama zich een kriek naast Anna Kendrick?

Barack Obama die in een bulderlach blijkt te schieten. Het was een van de opmerkelijkste foto’s, hoe onzuiver ook, die begin 2013 viraal gingen. De foto werd door actrice Anna Kendrick als een  'Flashback Friday'-foto gepubliceerd op haar Instagram-account. De lachbui had zich immers al een jaar vroeger voorgedaan. In "The late show with Steven Colbert" gaf Kendrick, vooral bekend van de "Pitch perfect"-films, meer uitleg over wat er tussen beiden eigenlijk gaande was.

In januari 2013 publiceerde de nu 33-jarige actrice volgende foto's:

Kendrick in "The late show with Steven Colbert": "Op een gegeven moment kreeg ik een mail met de vraag of ik de president wilde ontmoeten. "Welke dan?" vroeg ik me af. "Die van de VS natuurlijk", was het antwoord. Tja, dat kon ik toch niet weten. Maar ik vond het natuurlijk geweldig dat ik naar een bijeenkomst met de president, die plaatsvond in Los Angeles, kon gaan. Ik was dan ook de eerste die daar toen opdaagde."

Obama, je bent zo’n eikel!

"Uiteindelijk waren een 30-tal mensen daar aanwezig. Obama begon dan te praten en maakte plots bewust oogcontact met mij. Niet zo van: hij ziet mij, maar eigenlijk ziet hij me niet. Nee, hij zegt: "Daar is Anna, die meespeelde in een van mijn populairste films, "Up in the air"", een film die ook ging over de Amerikaanse economie en de recessie. Voor mij voelde het aan alsof ik een beroerte kreeg. En het was niet het juiste moment daarvoor, want iedereen staarde me aan."

"Na zijn speech werden we aan elkaar voorgesteld. Obama vroeg me dan of hij me met zijn opmerking niet in verlegenheid gebracht had. Waarop ik, al schertsend, antwoordde met: "Je bent zo’n eikel!" Waarmee hij wel kon lachen. Dan merkte hij op dat ik ook van Maine (een van de staten van de VS, nvdr) was, waarna ik antwoordde dat ik de eerste was die aanwezig was op deze bijeenkomst. Waarop Obama repliceerde: "Maar je bent toch van Maine. Ik wist niet dat die zo stipt waren." "Hoe kan dat, dat je dat niet weet?", zei ik, "Jij bent toch de president!" Waardoor hij nog harder begon te lachen.”

Conclusie van Kendrick: "Ik heb Obama niet alleen geschoffeerd, ik heb hem er ook op attent gemaakt dat hij zijn land niet kent."

Anna Kendrick werd in 2010 genomineerd voor een Oscar in de categorie van "Beste vrouwelijke bijrol" voor haar rol in "Up in the air". Die nominatie wist ze niet te verzilveren, maar op de MTV Movie Awards mocht ze wel voor die rol een beeldje in ontvangst nemen. Bij het tienerpubliek werd ze bekend door haar rol van Jessica Stanley in de Twilight-films. Daarnaast schitterde ze in onder meer "Pitch perfect" en "Into the woods". Ze scoorde in 2013 een wereldhit met “Cups (when I’m gone)".

Meest gelezen