Walvissen verrassen met "synchroon dansje"

Mocht u denken dat u intussen alles gezien heeft van walvissen die toeristen op een onverwacht moment verrassen, dan zorgen deze 3 exemplaren voor de kust van Nova Scotia, Canada, toch weer voor een nieuwe belevenis. Zij slaagden er immers in om een soort van "synchroon dansje", waarbij de dieren achtereenvolgens uit het water springen, te realiseren. Tot genot van de aanwezigen en van het internet.

Op de beelden, die midden augustus gemaakt werden, is te zien hoe 3 bultrugwalvissen eerst vlak naast de boot zwemmen. Om dan plots te verdwijnen in het water. De verantwoordelijke van de boot weet dan al hoe laat het is en roept de anderen luidkeels toe dat er iets speciaals gaat gebeuren. 'A tripple breach' namelijk, waarbij de 3 gigantische dieren achtereenvolgens uit het water springen.

En het gebeurt dan nog ook. Diverse nieuwsmedia omschreven het dan ook als "een uniek waterballet":

Het is niet helemaal duidelijk wat de reden is van dit gedrag. Het zou kunnen gaan om een communicatiemiddel, een vorm van camaraderie of gewoon speels plezier. Het lokte alvast volgende reactie op sociale media uit:

Meest gelezen