Wat staat er op het spel in Tessenderlo?

Burgemeester Verwimp (SP.A – SpiL) zit stevig in het zadel in Tessenderlo. Samen met CD&V ging hij zes jaar geleden een coalitie aan. Volgens de oppositie moet er nog veel gebeuren, onder meer op vlak van toerisme, veiligheid, mobiliteit en burgerparticipatie.

Burgemeester Fons Verwimp (sp.a-SPiL) is als burgervader alom present in Tessenderlo. Hij wil er graag nog een legislatuur bijdoen en komt opnieuw met de progressieve lijst SP.A-SPil op.

“Ik geef toe dat ik er even aan gedacht heb om de fakkel door te geven, maar ik heb vooral geluisterd naar de Looienaar en uiteindelijk de balans opgemaakt. Vanuit het  hele kartel, SP.A en zeker ook SPiL, was de wens erg groot om aan boord te blijven en verder mee de koers te bepalen. Zo willen we alle opgestarte projecten een kans op realisatie geven”, zegt de burgemeester.

Economie boert goed

Economisch doet Tessenderlo het goed. De industriezone Beringen-Ham-Tessenderlo is de afgelopen jaren flink gegroeid en Tessenderlo plukt daar financieel de vruchten van. Grote chemische bedrijven zoals Tessenderlo Group zijn historisch altijd belangrijk geweest voor de gemeente.  Er is nog ruimte om te groeien. Zo is er nog 37 hectare op industrieterrein Schoonhees dat via LRM zal ontwikkeld worden.

Financiën 

Financieel staat de gemeente er goed voor en de afgelopen jaren werd flink geïnvesteerd in het wegennet en de riolering. De afgelopen jaren werd er ook flink geïnvesteerd in het centrum van Looi, zoals Tessenderlo in de volksmond wordt genoemd. Looi heeft relatief weinig leegstand. Samen met de middenstand werd gewerkt aan het versterken van het centrum.

Oppositie

Voor oppositiepartij Looi.nu (ex-open-VLD en ex-N-VA) moet op het gebied van toerisme nog veel meer gebeuren. De neus van Limburg wordt te vaak vergeten. Er is meer nood om bloggers, influencers en journalisten kennis te laten maken met het groene Tessenderlo.  

Voor N-VA wordt Liesbet Geyskens de uitdager van Verwimp.  ‘Veilig Thuis in een Welvarend Tessenderlo’, is de typische slogan van N-VA. De kernthema’s voor N-VA Tessenderlo zijn:  aandacht voor de gehuchten, veiligheid, mobiliteit en transparantie”, zegt Liesbet Geyskens.

Bij coalitiepartner CD&V is Stefan Govaerts de lijsttrekker. Hij is nu schepen van Ruimtelijke Ordening en provincieraadslid.  Bij Groen is Dirk Camps de kopman. Hij wil meer burgerparticipatie, meer groen en inzetten op duurzame mobiliteit.

Meest gelezen