Jonas krijgt hulp van Gili bij het snoeien in de tuin (bron: awelja.be)

"Awelja": een beetje tijd en moeite kunnen een groot verschil maken

Kleine dingen vormen vaak grote uitdagingen voor mensen met een beperking. De campagne "Awelja" brengt mensen met een praktische hulpvraag in contact met andere mensen die hen daarbij kunnen helpen. Verschillende Bekende Vlamingen ondersteunen de campagne.

Voor mensen met een handicap vormen de kleine dingen in het leven dikwijls een grote uitdaging. Als blinde mama je kinderen naar school brengen, bijvoorbeeld. ‘Ik wil Rowan net als andere mama’s gewoon afzetten aan de schoolpoort. Met de tandem, de auto of de bus. Maar omdat ik niet kan zien heb ik daar hulp bij nodig’, vertelt Annelies (37).

Zij is een van de gezichten van "Awelja", een campagne die mensen met en zonder handicap met elkaar in contact wil brengen voor hulp bij kleine praktische zaken."Het gaat niet over intensieve ondersteuning of doorgedreven professionele hulp, maar om kleine investeringen in tijd en moeite die een enorm resultaat opleveren", luidt het.

"Wie dat wil, kan met een klein beetje tijd iemand met een beperking dichter bij een onafhankelijk leven brengen", zegt de vzw Onafhankelijk Leven, initiatiefnemer van Awelja. Verschillende Bekende Vlamingen ondersteunen de campagne, onder wie Siska Schoeters, Rob Vanoudenhoven en Greg Van Avermaet.

Op de website awelja.be kan je alle vragen bekijken en je hulp aanbieden.

Meest gelezen