Hadrien van Steenbergh

Brussels Airlines stopt met rechtstreekse vluchten naar Mumbai

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zet na 6 januari de vluchten van en naar de Indiase stad Mumbai stop. De verbinding die in maart 2017 was gelanceerd, levert volgens Brussels Airlines niet de verwachte resultaten op. De vluchtcapaciteit die vrijkomt, wordt ingezet op Afrika.

Sinds maart 2017 vloog Brussels Airlines zes keer per week tussen Brussel en Mumbai. Het was de eerste stap voor Brussels Airlines in Azië. De maatschappij sprong toen in het gat dat was achtergelaten door de verhuizing van het Indiase Jet Airways van Zaventem naar Schiphol in Nederland.

Maar dat blijkt niet de verhoopte resultaten op te leveren en dus zet de luchtvaartmaatschappij vanaf 6 januari die rechtstreekse verbinding stop. Op 6 januari vertrekt de laatste vlucht naar Mumbai, de dag nadien keert het vliegtuig terug naar Brussels Airport.

"De bezettingsgraad was in orde, maar de rendabiliteit van de route was niet wat ze moest zijn", zegt woordvoerster Kim Daenen. Ze wijst erop dat al meermaals is gezegd dat Brussels Airlines alleen kan groeien als de winstgevendheid verbetert. "Dan moet je keuzes maken", aldus Daenen, en verbindingen schrappen die niet voldoende presteren.

Klanten die een vlucht naar Mumbai hadden geboekt na 6 januari, krijgen een alternatief aangeboden.

De vrijgekomen capaciteit wordt ingezet op Afrika. Vanaf volgend jaar komen er drie extra vluchten per week bij naar Banjul (Gambia). Drie van de zeven wekelijkse vluchten naar Dakar (Senegal) zullen uitgevoerd worden als rechtstreekse vlucht.

Meest gelezen