Fietsdiefstallen blijven stijgen in Gent ondanks bewustwordings­campagnes

Het aantal fietsdiefstallen in Gent blijft stijgen, niettegenstaande de vele preventieve bewustwordingscampagnes van de politie. Met daarin vooral de nadruk om je fiets veilig en gesloten achter te laten en als je fiets gestolen is, aangifte te doen.

Vorig jaar kreeg de politie de eerste acht maanden van het jaar 1.541 meldingen binnen van fietsdiefstallen. Dit jaar gaat het om 1.681 fietsdiefstallen. Volgens de politie is het moeilijk om te zoeken naar een verklaring. In Gent zijn er sowieso meer fietsers, met dan ook meer kans op diefstal. De dieven hebben hun "werkterrein" uitgebreid naar het nieuwe handelscentrum Dok Noord. Er zijn ook dievenbendes op pad en die verkopen de gestolen fietsen voor een spotprijs of de fietsen worden geruild voor drugs. 

kasto80

Meest gelezen