AP

Gaia dient opnieuw een klacht in tegen Puppy House, parket start onderzoek

Gaia dient opnieuw een klacht in tegen Puppy House - nu Happy Doggy - uit het Antwerpse Boechout. Een jaar geleden werden de zaakvoerders nog vrijgesproken voor oplichting met Oost-Europese hondjes. Ze kregen wel een boete voor inbreuken op dierenwelzijn, maar geen verbod op het handelen in hondjes. Het Antwerpse parket start een onderzoek.

De rechtszaak tegen Puppy House was een primeur vorig jaar. Voor het eerst stonden in ons land broodfokkers van puppy's terecht. Ze werden toen vrijgesproken voor oplichting, maar kregen wel een boete voor inbreuken op dierenwelzijn. Ook verloren ze een winst van bijna 200.000 euro voor het verkopen van honden. De zaakvoerders kregen geen verbod op het handelen in hondjes. 

Maar een jaar later dient dierenrechtenorganisatie Gaia opnieuw een klacht in tegen Puppy House, dat recent veranderde naar Happy Doggy. Volgens Gaia doen de zaakvoerders aan "zwendel in zieke puppy's" en heeft de dierenrechtenorganisatie verschillende klachten binnengekregen over zieke dieren. "De schande van Boechout moet dicht", zegt Michel Vandenbosch.

Advocaat Anthony Godfroid zegt dat de klacht maar één doel heeft: "de definitieve sluiting en een levenslang verbod om nog dieren te houden".

Het parket van Antwerpen gaat nu een onderzoek starten.

Meest gelezen