Gerecht controleert indrukwekkende verzameling wapens van Kortrijkzaan

In Kortrijk heeft de Civiele Bescherming een veertigtal geweren en zo'n 150 explosieven uit een woning gehaald aan de Oudenaardsesteenweg. De eigenaar is een verzamelaar, maar een deel van zijn collectie is niet in orde met de wapenwetgeving.

Geweren, obussen en andere explosieven, zo'n tweehonderd zijn er vandaag gevonden in een huis aan de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Ze zijn eigendom van een man van 69, die in de buurt bekend staat als "de soldaat" en graag gezien is door de buren. Slechte bedoelingen heeft hij niet met de collectie, 't is gewoon een verwoede verzamelaar. Maar het parket maakte zich toch een beetje zorgen over het wapenarsenaal. Bovendien zouden een aantal stukken niet helemaal in orde zijn met de wapenwetgeving. Ongetwijfeld is de man al langer met zijn collectie bezig. Waarom het parket precies nu is tussengekomen, wil het niet kwijt. 

Van geen kwaad bewust

Naast de civiele bescherming kwam ook de ontmijningsdienst DOVO ter plekke. Alles wapens die niet in orde zijn,  worden in beslag genomen en zo nodig onschadelijk gemaakt door ontmijningsdienst DOVO. De rest krijgt de man terug. Volgens het parket was hij zich van geen kwaad bewust. 

Meest gelezen