Hallepoorttunnel in Brussel weer open, na problemen met ventilatie 

Om kwart voor tien is de Hallepoorttunnel in Brussel in beide richtingen weer open gegaan voor het verkeer. Er was een probleem met de ventilatie en zolang die niet hersteld was, kon de tunnel om veiligheidsredenen niet open gaan. Het probleem is nu dus hersteld.  De afgesloten tunnel veroorzaakte veel verkeershinder.

In de Hallepoorttunnel was er deze ochtend enkele uren een probleem met de hoofdzekering van de hoogspanning. De verlichting en signalisatie werkten nog wel, maar de ventilatie niet. "Om veiligheidsredenen moest de tunnel dicht, want de ventilatie is uiteraard zeer belangrijk in geval van rookontwikkeling", zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Technici waren sinds half zeven ter plaatse om het probleem op te lossen. 

Meest gelezen