Videospeler inladen...

Iraakse verdachte van steekpartij Chemnitz vrijgelaten

Een rechter in de Oost-Duitse stad Chemnitz heeft de Iraakse man vrijgelaten die verdacht werd van de moord op een 35-jarige Duitser. De man kwam eind augustus om het leven bij een steekpartij. Zijn dood leidde tot grote protestmarsen tegen vreemdelingen in Duitsland. 

Op zaterdagnacht 25 augustus sterft een Duitse man in Chemnitz nadat hij was neergestoken. Nadien worden twee mannen opgepakt en opgesloten op verdenking van doodslag,  een Iraakse man en een Syriër. Sinds vanmiddag is de Iraakse verdachte, een jongen van 22, op vrije voeten. Volgens zijn advocaat heeft de rechter het aanhoudingsbevel ingetrokken. De man is vrijgelaten omdat getuigen hem niet konden identificeren als dader. Het mes dat gevonden werd op de plaats van de moord bevatte ook geen enkele vingerafdruk van de Iraakse verdachte. Zijn advocaat overweegt  nu om juridische stappen te ondernemen omdat zijn cliënt onterecht gearresteerd werd. 

Meest gelezen