Landbouwgebied wordt bedrijventerrein in Londerzeel

De provincie Vlaams-Brabant heeft voorgesteld om een bedrijventerrein te ontwikkelen langs de A12 in Londerzeel. Het terrein van 12 hectare is nu nog landbouwgebied, maar zal dus een andere bestemming krijgen.

"Dit bedrijventerrein is alvast een eerste stap om in Londerzeel nog meer ruimte vrij te maken voor bedrijvenzones", zegt gedeputeerde voor ruimtelijke ordening Ann Schevenels. "Dit gebied wordt niet meer gebruikt voor landgebouw en sluit daarom perfect aan op het bestaande bedrijventerrein in Breendonk langs de A12", voegt Schevenels er nog aan toe. "We roepen de Vlaamse overheid wel op om een volwaardig op- en afrittencomplex aan te leggen op deze plek", besluit Schevenels nog.

Het ontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan zal binnenkort ter inzage liggen. De omwonenden krijgen dan 60 dagen tijd om eventuele bezwaren in te dienen. 

Meest gelezen