Mechelse stadslijst heeft al vervanger voor Piet den Boer

De Mechelse stadslijst heeft een vervanger gevonden voor Piet den Boer als kandidaat. Door een administratieve vergetelheid registreerde die zich niet tijdig als kiezer, waardoor hij ook geen kandidaat kan zijn. De Mechelse stadslijst heeft intussen een vervanger: Jan Simons, algemeen manager van congres- en erfgoedcentrum Lamot.

Jan Simons werd door Piet den Boer zelf naar voor geschoven als zijn vervanger. "Het doet heel veel pijn dat ik dit moet opgeven maar alleen de toekomst telt", zegt den Boer met een krop in de keel. "De stadslijst is een geweldige groep, ik laat mijn team niet in de steek. Ik werk al negen jaar samen met Jan, hij is goud waard voor deze stad."

Voor Simons zijn het de eerste stappen in de politiek, al wil hij dat niet zo gezegd hebben. "Ik ga niet aan politiek doen, maar de engagementen die ik reeds had via een ander kanaal uitvoeren", zegt hij. "Cultuur en sport kunnen een hefboom zijn om mensen meerwaarde te geven, ik zal me blijven inzetten voor de projecten die ik samen met Piet heb opgestart. Mijn motto is: als je meer geluk hebt dan tegenslagen, moet je niet zagen en iets terugdoen voor de maatschappij."

Meest gelezen