Videospeler inladen...

MR-schepen: "Plaats een hek rond het Brusselse Maximiliaanpark"

"Het Maximiliaanpark in Brussel moet 's nachts afgesloten worden met een hek." Dat zegt de Brusselse schepen Alain Courtois van MR in Het Laatste Nieuws. Gisterochtend werd aan het park een agent neergestoken, maar het is al langer een plek waar migranten en vluchtelingen verzamelen. Ook de Brusselse Open VLD-schepen Els Ampe is te vinden voor het idee. "We hebben dat al een tijd geleden voorgesteld," zei ze in "De Ochtend" op Radio 1.

Gisteren is de situatie in het Maximiliaanpark in de Brusselse Noordwijk geëscaleerd: een politieagent werd er rond iets na negen uur neergestoken door een Belg met Egyptische roots. “En dat is de druppel,” zegt MR-schepen in Brussel Alain Courtois. Hij stelt nu voor om een hek te installeren rond het park, want “het moet weer een plaats van rust en ontspanning worden.”

Courtois doelt daarmee ook op het feit dat het Brusselse park al langer een plek is waar migranten en vluchtelingen verzamelen. Dat komt onder meer door haar ligging vlakbij de Dienst Vreemdelingenzaken en het Noordstation. Het zorgt voor veel onrust en de oplossing ligt hem volgens Courtois dus in een omheining. Iets waar de Brusselse Schepen Els Ampe van Open VLD zich ook kan in vinden. 

"We hebben al een tijdje geleden voorgesteld om het park af te sluiten, net zoals ook het Warandepark en een heleboel andere Brusselse parken afgesloten zijn," zegt Ampe in "De Ochtend" op Radio 1. "Maar staatssecretaris Francken zei toen 'maak jullie niet ongerust, ik zal de situatie wel oplossen'. Na zoveel tijd stellen wij vast dat de situatie alleen maar erger wordt. De maat is nu vol."

In Vlaanderen worden ook parkings afgesloten als er problemen zijn

Els Ampe, Brussels schepen voor Open VLD

"Wij zien dat in Vlaanderen de parkings worden afgesloten waar er problemen waren," vervolgt Ampe. "Als we dat in Brussel doen is dat plots een groot schandaal." 

Beluister hier het volledige interview uit "De Ochtend" op Radio 1:

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen