Podcast “De stand van de stad”: waar staat Leuven na 24 jaar Louis Tobback?

In onze podcastreeks “De stand van de stad” over de komende gemeenteraadsverkiezingen sporen we naar Leuven, bierstad, studentenstad, én Louisville. Dat laatste koosnaampje verdwijnt eind dit jaar: burgemeester Louis Tobback stopt er mee na 24 jaar. Meteen liggen op 14 oktober zijn bijna 10.000 voorkeurstemmen te grabbel.

Tobbacks opvolger als SP.A-lijsttrekker Mohamed Ridouani zal die stunt hoedanook niet herhalen. Maar blijft zijn partij groot genoeg om de burgemeester te leveren? Coalitiegenoot CD&V is nu even groot als uitdager N-VA. Zal nieuwkomer Loryn Parys beter aanslaan dan oude vos Carl Devlies? Maakt Groen de goede beurt die velen voorspellen?

We maken de politieke analyse, en vragen ons af waar de Leuvenaar wakker van ligt.

Vaartkom, stationsbuurt, en vele andere: Louisville is grondig hertimmerd. Maar al dat getimmer heeft Leuven er niet goedkoper op gemaakt. Wonen of ondernemen in Leuven, het is en blijft pokkeduur. Slachtoffer van zijn succes? En is het nieuwe circulatieplan al verteerd? Of blijven de handelaars klagen dat de klanten de weg niet vinden? Hoe veilig is Leuven? En is het er op cultureel vlak nog altijd zo kneuterig als toen?

Antwoorden in de “De stand van de stad” aflevering Leuven.

Meest gelezen