Foto Kurt

Profvoetballer Yassine El Ghanassy opnieuw veroordeeld voor verkeersovertreding: 1 jaar cel

De politierechter in Brugge heeft de 28-jarige Yassine El Ghanassy bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. El Ghanassy kreeg ook een jaar rijverbod en een boete van 8.400 euro.

De speler van het Saoedische Al-Raed liep in mei vorig jaar tegen de lamp in Oostende. De politie zag hoe de bestuurder van een Porsche 911 Carrera aan het telefoneren was. Bovendien bleek El Ghanassy op dat moment nog een rijverbod te hebben na een vorige veroordeling.

De politierechter veroordeelde de ex-speler van KV Oostende tot een geldboete van 400 euro voor bellen achter het stuur. Voor het rijden ondanks een rijverbod kreeg El Ghanassy een jaar effectieve celstraf, een jaar rijverbod en 8.000 euro boete. Om zijn rijbewijs terug te krijgen, zal hij zijn rijexamens opnieuw moeten afleggen en moeten slagen voor medische en psychologische proeven. Hij kan wel nog verzet aantekenen tegen zijn veroordeling.

Niet de eerste keer

Yassine El Ghanassy was absoluut niet aan zijn proefstuk toe. In totaal liep hij al ongeveer vijftien veroordelingen op voor verkeersinbreuken. In april werd hij door de politierechtbank al tot zes maanden effectieve celstraf veroordeeld. Recent ging de verdediging in beroep tegen de verbeurdverklaring van zijn Porsche. In die zaak doet de correctionele rechtbank midden oktober uitspraak.

Meest gelezen