Videospeler inladen...

Rutten: "De premier zet de puntjes op de i in het dossier rond transmigranten"

Open VDL-voorzitter Gwendolyn Rutten vindt het goed dat premier Michel ingrijpt in het dossier rond de transmigranten. "Hij zet de puntjes op de i", zegt ze in "Terzake". 

Premier Michel (MR) heeft aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) gevraagd om tegen vrijdag een concreet plan uit te werken om het probleem van de transmigranten in het Maximiliaanpark aan te pakken. Zijn reactie komt er nadat Francken 202 mensen zonder papieren vrijliet uit gesloten centra, onder wie 32 mensen die veroordeeld zijn voor criminele feiten. Op die manier wou Francken plaats vrijmaken voor transmigranten in gesloten centra.

"De premier zet vandaag de puntjes op de i", reageert Rutten. "Hij zegt "dit wil ik anders" en hij vraagt om de focus te houden op het uitwijzen van mensen met een crimineel verleden." 

Rutten is nu benieuwd naar welke concrete maatregelen er op tafel zullen komen. "Er moet een ketting zijn van verschillende maatregelen, waarmee we mensensmokkelaars laten voelen dat het zo niet verder kan." 

Meest gelezen