Betonrot bij Zelzatebrug: stenen vallen op de weg, burgemeester neemt maatregelen

Door betonrot vallen er stenen uit de Zelzatebrug. De Zelzatebrug ligt over het kanaal Gent-Terneuzen en de vallende stenen komen daar op de weg terecht. De weg onder de brug is afgezet.

Brokstukken tot 30 centimeter groot vallen uit de betonnen onderbouw van de Zelzatebrug. Burgemeester Frank Bruggeman heeft de weg onder de brug onmiddellijk laten afsluiten. Daarnaast zal hij een inspectie vragen om erachter de komen wat de toestand van de brug is. Er zullen ook netten onder de brug worden gehangen om de stenen op te vangen.

De weg die op dit moment afgesloten is, is een weinig gebruikte verbindingsweg naar de laadzone van het chemische bedrijf Rain Carbon. Maar aan de andere kant loopt de drukke Beneluxlaan onder de brug. Als er aan deze kant ook brokstukken naar beneden vallen, ontstaat er een groter mobiliteitsprobleem.

Frank Bruggeman zegt ook nog dat er herstellingswerken zullen moeten gebeuren. Maar hoe groot die zullen zijn, kan hij op dit moment nog niet zeggen.

Meest gelezen